Werkwijze

Intake en begeleidingstraject

Het begeleidingstraject begint met een gedegen intake. Na de intake worden alle gegevens vertaald in een leerroute van 6 tot 10 weken. De intake is uiteraard geheel vrijblijvend. Een standaardtraject is 6 of 10 weken; bij een relatief klein leerprobleem wordt gekozen voor 6 weken. Het traject van 10 weken is vaak nodig bij een complexer leerprobleem. Tevens geeft deze tijdsspanne meer mogelijkheden om leervaardigheden te oefenen en eigen te maken. Natuurlijk is maatwerk ook mogelijk; Stjoerkrêft biedt begeleiding op maat, en daar wordt het begeleidingstraject op aangepast. Uw kind krijgt de nodige begeleiding, maar niet onnodig lang. En wanneer het nodig is, kan het traject in overleg verlengd worden. Vanzelfsprekend worden de school en de ouders doorlopend op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Leerlingbegeleiding aan huis

Stjoerkrêft verzorgt leerlingbegeleiding aan huis. In overleg kan de begeleiding ook na schooltijd op school plaatsvinden. De afspraken worden vooraf ingepland.

Ik leer leren training

Hoe leer ik eigenlijk? Waarom voel ik me zo onzeker over dat vak? Hoe plan ik mijn taken?

Vragen die in groep 8 en  in de brugklas vaak gesteld worden. Deze training is geschikt voor kinderen van groep 8 als voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

Het doel is om te begrijpen hoe je leert en wat je kunt doen om jezelf hierin te ondersteunen.

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van 4 tot 5 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker! De training, inclusief werkboek bedraagt 182,50. Meer informatie over de inhoud van de lessen vind u hier: https://teaadema.nl/ik-leer-leren/training/ 

Meer informatie over Stjoerkrêft?

Specifieke informatie, bijvoorbeeld wat u dient te doen bij verhindering, vindt u in de algemene voorwaarden. Deze kunt u vrijblijvend aanvragen. Heeft u vragen over online leerlingbegeleiding of de persoonlijke leerlingbegeleiding?  Neem dan vrijblijvend contact met mij op!